Uzbierało się trochę tego na półce, na cukier pada od czasu do czasu blady cień, najbardziej popularnym określeniem jest "biała śmierć" odnosząca się zarówno do soli i cukru. Mogę się mylić, gdyż nie przyglądałam się bliżej rynkowi cukru, ale odnoszę wrażenie, że kiedyś cukier istniał w skromnych postaciach - cukru pudru i krystalicznego, oczywiście gdzieś po drodze był waniliowy, wanilinowy, cynamonowy, migdałowy, ale to są urozmaicenia podstawowej substancji. Dziś kiedy patrzę na półki sklepowe wypełnione cukrem to oprócz podstawowego krystalicznego (sypany i w kostkach) jest również trzcinowy. brązowy, cukier krystaliczny biały gruby i drobny. W ostatnim czasie pojawił się cukier Bio z certyfikowanych, ekologicznych upraw oraz cukier biały Premium.
1.10.2013
Cukier (krzepi?)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz