8.11.2011

Kubek?

Będąc w temacie zup i kubków do picia instant idealnie widoczne są na tym przykładzie działania, które mają zachęcić do konsumpcji o każdej porze...roku, dnia.
Wiosna? Czyż nie idealne jest wprowadzenie tzw. "gorących" kubków o smaku zielonej cebulki, z dodatkiem szczypiorku? Coś co doda zieleni, świeżości. A może zioła wzbogacą smak? Zieleń, soczystość, kolor ożywienia. A również "nowy żurek" w okresie wielkanocnym.
Lato? Nie ma to jak orzeźwienie, w tym roku dodatek trawy cytrynowej. Latem na pewno nie zmarzłeś, ale..konsument chce się orzeźwić. Nie zawsze trzeba to zrobić poprzez wypicie wody, soku czy dowolnego napoju. W letnie popołudnia, wieczory można sięgnąć po 'kubek orzeźwiający'. A może pomidorowa wzbogacona w zioła prowansalskie i bazylie? Wcale nie musi być ciężka, może być świeża, lekka i syta!
Jesień? Czy to nie jest najlepsza pora na grzyby? Borowiki, rydze, kurki, podgrzybki? Skojarzenie z lasem, świeżością, jesiennie - kolorowo i oczywiście ogrzewająco!
Zima? Okres świąteczny, wigilia, dla Polaków proste skojarzenie - barszcz czerwony, który dodaje energii, ogrzewa, ociepla i pozwala powrócić wspomnieniami do wspaniałych chwil :) Rosół również mile widziany, doda energii, wzbogaci i jednocześnie nasyci przez dodatek makaronu. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz